Monday, January 13, 2014

ESKİ SAAT KULESİNDEN MİLYON DOLARLIK ÇATI KATINA...

Brooklyn, New York'ta Main Street üstünde, ikonik bir saat kulesi moda deyimi ile DUMBO (down under the Manhattan bridge overpass) anlayışı çerçevesinde çarpıcı bir tripleks penthouse'a dönüştü. Daire başlangıçta karton üreticileri tarafından inşa edilmiş eski bir endüstriyel binanın parçasıydı ve kulenin dönüşüm projesi David Walentas tarafından gerçekleştirildi.

Brooklyn Köprüsü ve Manhattan manzaralı bu çatı katı, her duvarında bulunan 14 metre yüksekliğinde dört büyük saat kadranı sayesinde şehri 360 derecelik bir açıyla seyretmenizi sağlıyor. Üç kata yayılmış bulunan bu evde tavan yüksekliği 4,5 ile 15 m. arasında değişiyor. Binanın aynı zamanda merkezi bir cam asansörü de bulunuyor.

2009 yılında 25 milyon dolar olarak listelenen Clock Tower binasının bu penthouse'u Brooklyn'in en pahalı evi olarak 2009 yılında pazara girdi - o zamana kadar, kayıtlara geçen en pahalı daire sadece 11 $ milyon dolardı- fakat emlakçılar, satışta başarılı olamayınca fiyat şimdilerde 18 milyon dolara inmiş bulunuyor.














0 yorum :

Post a Comment