Tuesday, May 8, 2012

BİLİM-KURGU ROMANLARINDAKİ GİBİ: DENİZALTI OTELİ

Singapur kökenli "Deep Ocean Technolgy Pty." firması, "THE WATER DISCUS UNDERWATER HOTEL" adlı otel kompleksi projesini dünyaya tanıttı. Biri su altında, diğeri su yüzeyinin üzerinde olacak şekilde iki diskten ve bunları birbirlerine bağlayan tüp şeklindeki üç ayak/geçitten oluşacak bu ilginç yapı, yüksek güvenlik standartları gözetilerek tasarlanmış durumda.

Deniz tabanına üç adet ayakla sabitlenecek bu otelin deniz yüzeyinde kalan bölümü ise askıda kalacak. Her türlü hava koşulunda ayakta kalabilecek şekilde dizayn edildiği belirtilen bu otelin su altında kalan diskinin dış yüzeyi, herhangi bir tehlike anında derhal kapanacak şekilde planmış ve sualtı bölümünün dizaynı ise herha.   ngi bir klostrofobik (kapalı alan korkusu) duyguya meydan vermeyecek şekilde dizay edilmiş...
.
Toplam 2.000 m2 olarak planlanan bu otel kompleksi, ilave modüllerle büyütülebiliyor. Ayrıca, bu kompleksin, istenildiği takdirde dünyanın herhangi bir yerine taşınması ve yer değiştirmesi de mümkün. Bu arada, bu proje ile Dubai'nin ilgilendiğini de not edelim.







0 yorum :

Post a Comment