Monday, May 21, 2012

DÜNYANIN EN EGZANTRİK BUTİK OTELİ

Singapur'da, 1920'li yıllarda inşa edilmiş bir okul binasının otele dönüştürülmesi ile ortaya çıkan Wanderlust Hotel, tamamen deneysel amaçlarla ortaya konmuş ve dört farklı tematik konseptiyle butik oteller arasında öne çıkmış çok ilginç bir butik otel.

Dört farklı tematik konseptte düzenlenmiş 29 odalı bu otelin her katının tasarımı, dünyaca tanınmış dört ayrı dizayn ajansı arasında şu şekilde paylaştırılmış.



-Lobi katı Asylum firması tarafından kullanıcıyı çepeçevre kuşatan modern bir mimari anlayışla dizay edildi.

-İkinci katın dekorasyonu Phunk Studio tarafından yapıldı. Bu katta, neon ışıkları ile yıkanan rengarenk duvarları, gökkuşağı koridorlar ve özel mozaiklerle döşenmiş jakuzilerle eksantirik bir dizayn anlayışı hakim kılınmış.

-Üçüncü kat ise DP Architects tarafından bütünüyle Siyah-Beyaz kontrastlığı temelinde düzenlenmiş. Simsiyah bir koridordan geçilerek bembeyaz bir odaya girilen bu kat, origami ve pop-art sanatına dair ilginç çalışmalarla zenginleştirilmiş.

-Dördüncü kat, "Creature Comforts" adı ile fFruious tarafından düzenlendi. Her odasında olağanüstü fantastik bir deneyim sunan bu katın tasarımını ilginç kılan unsurlardan biri de, tasarım objesi olarak sevimli canavar figürlerinin kullanılmış olması.







 

0 yorum :

Post a Comment