Thursday, March 15, 2012

TARİHİ BİR KASABA: ALTA GRACIA

1542 yılında İspanyol sömürgeciler tarafından oluşturulan Peru Genel Valiliği, Peru'dan elde ettiği altın ve gümüş gibi değerli madenleri Avrupa'ya taşımak için onları kısa yoldan Atlantik Okyanusu kıyılarına ulaştırabilmenin yollarını arıyordu.

1573 yılında, bu amaçla tercih ettikleri Peru ve Rio De La Plata rotası üzerinde orta bir nokta olarak gördükleri, bugün Arjantin toprakları üzerinde bulunan Cordoba şehrini kurdular. Bundan 15 yıl sonra, İspanyol Cizvit papazlarından bir gurup, bu yeni kurulan Cordoba şehrinin yakınlarında, kiliseleri adına gelir sağlamak amacı ile "Alta Gracia" adı ile bu bakir topraklarda büyük bir çiftlik kurdular. Bu çiftlik zaman içinde bir şehre dönüştü. Bugün Cizvit papazlarının burada ilk kurdukları ve içinde tekstil üretimi ve demir işçiliği için atölyelerinin ve bir de kilisenin bulunduğu bu çiftlik binası kompleksi, turistlerin uğrak yeri olmuş durumdadır.




Ayrıca, son bir not olarak belirtmek gerekirse ünlü sosyalist Che Guevera'nın da 12 yıl boyunca yaşadığı ve bugün bir müze haline getirilmiş evi de bu şehirde bulunmakta, çiftliği gezmeye gelenler, Guavera'nın evine de bir uğrak vermeden buradan ayrılmamaktalar. İşte o görülesi mekanlardan derlediğimiz görüntüler:


Kilise duvarları üzerine yerleştirilmiş bir güneş saati
Katedralin iç görünümü
Çiftliğin su ihtiyacı için sonradan oluşturulmuş göl
Saat Kulesi
Demirci Atölyesi
Che Guavera'nın yaşadığı ev
Çocuk Che
Guavera'nın ünlü motorsikleti























0 yorum :

Post a Comment