Saturday, March 3, 2012

BERİNG DENİZİNDE YENGEÇ AVI

Deniz balıkçılığı, insanlar için gerçekten önemli bir gelir kaynağı. Fakat, denizlerde sadece balık yok, kimi zaman kimi deniz canlıları bir çok balık cinsinden çok daha değerli olabiliyor. Yılın belli dönemlerinde avlanan Alaska Yengeçleri de buna bir örnek olarak gösterilebilir. Alaska'nın mavi ve kırmızı kral, dikenli altın ve kar yengeçleri, yüksek fiyatla alıcı bulan bu deniz mahsüllerinden.


Yılın Kasım ve Ocak ayları arasında, denizin en çok kabardığı, fırtınaların alabildiğine arttığı ve keskin soğukların başladığı bir dönemde avlanılan bu hayvanları, yine böyle bir av sezonunda Oregon/Portland'lı deniz balıkçılığı konusuna merak salmış bir fotoğrafçı olan Corey Arnold fotoğrafladı.

Corey, son çalışmasını Alaska, Bering denizinde çok kârlı ama bir o kadar da  tehlikeli bir iş olan yengeç avcılığına çıkan bir teknede gerçekleştirdi. 107 m. uzunluğundaki bu teknede denize yengeç kafesleri atıp toplayan mürettebatı ve bir yengeç avı sırasında yaşananları fotoğraf karelerinde ölümsüzleştiren Corey'in işte o çalışması.








0 yorum :

Post a Comment